Zulte Waregem en Waasland-Beveren openen hun play-off 2 aan de Gaverbeek. Francky Dury kiest voor Bostyn in doel en geeft ook Heylen, Soisalo, Walsh en Bjordal een basisplek.
Nog een twintigtal minuten, vol gaat het stadion zeker niet zitten vandaag.
Meteen een probleem bij de bezoekers. Een schouderprobleem voor Boljevic?
3
Het is overigens de 500e wedstrijd van Francky Dury op het hoogste niveau.
5
De bezoekers voorlopig met de eerste, zij het voorzichtige dreiging. Aan de overkant kan Soisalo niet afdrukken.
8
Dan toch eens een vloeiende combinatie van de thuisploeg, maar Peeters tikt nog iets te hard door op Harbaoui in plaats van zelf af te drukken op doel.
9
Peeters dwingt Roef tot een redding, Essevee krijgt de eerste corner van de avond.
12
Toch wat slordigheden aan beide kanten in deze fase van de wedstrijd. Het mag iets meer zijn.
15
De nodige ruimte voor de Wase leeuwen, maar het schotje van Lulic is geen probleem voor Bostyn.
18
Ze vallen als vliegen bij Waasland-Beveren, nu al. "Beveren, pannenkoeken", kunnen de supporters er wel om lachen. De Pauw kan net niet tot bij Soisalo steken, te hoog.
20
Daar is Milosevic nog eens met een schotje, maar weinig problemen voor Bostyn opnieuw. Het kabbelt maar wat aan, we zoeken een doelpunt.
22
De Pauw ... Nee!
Daar is Nill De Pauw met een bijzonder grote mogelijkheid, maar hij trapt nog naast. Daar zat zoveel meer in!
25
Waasland-Beveren claimt een strafschop wegens handspel, maar de scheidsrechter gaat er niet op in. Het blijft ondertussen slordig gedoe.
29
Het blijft wachten tot iemand een doelpuntje prikt. Nu is Soisalo er dichtbij, maar een corner.
31
Halfuur ver en deze opener van play-off 2 bracht nog niet wat we er na vorig jaar (8-0) van hadden gehoopt.
34
Het blijft slechte passes regenen, het publiek begint ook wat te morren stilaan.
35

Goal
Dan toch? Harbaoui kopt een goede voorzet van Soisalo tegen de touwen, maar het wordt afgefloten wegens buitenspel.
38
Ook Waasland-Beveren laat zich nog eens zien in een omschakelingsmoment. Het schot van Bizimana maakt weinig indruk op Bostyn, maar wel een aardige poging.
41
We kabbelen richting rust. Soisalo nog eens met een poging, maar het wordt een corner.
44
De Pauw steekt nog eens tot bij Harbaoui, maar di ekan niet voorbij Roef werken én bovendien buitenspel. Even later een kopbal van diezelfde Harbaoui, in de handen van Roef!
45+1
We krijgen er een minuutje bij. Andrijasevic is er ondertussen doorheen, maar Bostyn pakt goed en zo een hoekschop.

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - Waasland-Beveren: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:46
En zo gaan we rusten met een brilscore na 45 minuten waarin het toch iets meer mocht zijn allemaal.
46
Vervangen Mikael Soisalo
Ingevallen Theo Bongonda

46
De bal rolt opnieuw aan de Gaverbeek. Theo Bongonda is erin gekomen en die laat zijn rappe voetjes meteen spreken, al komt er geen voorzet van.
49
Bjordal glipt erdoorheen, maar maakt dan een aanvallende fout volgens Alen.
51
Aan de overkant Andrijasevic met de actie en de achteruitlegger, maar de bal wordt overgeschoten. Daar zat wat meer in.
52
Een dubbelpass met Bongonda, maar uiteindelijk geen probleem voor Roef om te klemmen. Wie breekt de ban?
54
Het blijft van Bongonda komen. Nu probeert hij het met een vluchtschot op aangeven van De Pauw. Over!
57
De Pauw met de volgende kans, maar hij mikt hoog over na heel veel vijven en zessen.
59
Een corner voor de thuisploeg levert bijna gevaar op voor de bezoekers. Uiteindelijk kan Bürki de angel eruithalen, Boljevic loopt zich verloren.
60

62
De bezoekers wisselden voor het eerst, Andrijasevic ondertussen met een schotje in de handen van Bostyn.
62
Vervangen Karlo Lulić
Ingevallen Nana Ampomah

64
De ingevallen Ampomah is meteen gevaarlijk, maar Bostyn pakt zijn puntertje.
65
Aan de overkant Roef met een trap in de voeten van De Pauw, maar die kan er uiteindelijk niet meer dan een hoekschop uithalen. En die wordt weggehaald.
67
Ingestudeerde vrije trap van Waasland-Beveren, maar niet iedereen leek op de hoogte en dus voorlangs.
69
Bjordal legt nog achteruit, in plaats van in de voeten van Harbaoui. Gemiste kans, daarna een schot van Peeters naast.
70
Vervangen Aleksandar Boljević
Ingevallen Tuur Dierckx

71
En nu De Pauw die Harbaoui vergeet. Het publiek mort!
73
De fauw komt erin voor Bürki, Walsh gaat dus op links spelen.
73
Vervangen Marco Bürki
Ingevallen Davy De fauw

77
Krijgen we vandaag nog iets of hoe zit het hier?
80
Harbaoui krijgt een gele kaart voor een por in het gezicht van Vukotic, al zijn de fans het daar allerminst mee eens.
81
 Gele kaart voor Hamdi Harbaoui

82
Plots moet Milosevic de 0-1 binnenprikken, maar hij tikt nog naast zeg!
82
En ook De Pauw gaat de bon op, voor een schouderduw.
82
 Gele kaart voor Nill De Pauw

83
Vervangen Stefan Milošević
Ingevallen Beni Badibanga

84
Sylla komt er nog in voor de thuisploeg. Breekt hij de ban?!
84
Vervangen Stef Peeters
Ingevallen Idrissa Sylla

88
De voorzetten blijven komen, vooral van Bongonda. Niemand kan voorlopig eentje binnentikken of -koppen.
90
Ook Sylla kan het eens proberen, maar opnieuw zeilt de bal naast. We krijgen er nog drie minuten bij zo dadelijk.
90+1
Wat krijgen we nog?
90+1
 Gele kaart voor Louis Verstraete

90+2
Foutje op Bongonda, vrije trap vanop een erg mooie plek voor Essevee. Bongonda en De fauw gaan achter de bal staan.