Datum: 12/05/2019 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stayen
Sint-Truiden en Eupen delen de punten

Sint-Truiden-Eupen werd 2-2

Sint-Truiden en Eupen delen de punten
Foto: © photonews

Sint-Truiden heeft vanavond niet kunnen winnen van Eupen. Het werd 2-2. Daardoor blijft Sint-Truiden op drie punten van leider Charleroi. Eupen deelt nu de laatste plaats met KV Oostende en Beerschot Wilrijk.

Het openingskwartier had niet veel om het lijf. Sint-Truiden probeerde af en toe te dreigen via Sylla, maar echte kansen kwamen er niet uit. Ceballos had de beste kans, maar zijn schot was te zwak om Niasse te verrassen.

Eupen kwam niet in het spel voor, maar kwam onverwacht op voorsprong. Schouterden, één van de betere spelers in de eerste helft, legde de bal mooi terug tot bij Lazare en die trapte de bal in de korte hoek binnen: 0-1

Na dat doelpunt veranderde er niet veel. Sint-Truiden kreeg net zoals voor het doelpunt de bal, maar kon er niet veel mee aanvangen. Alexandre De Bruyn had de beste kans, maar zijn schot was te centraal.

Net voor de rust was er nog eens Eupen. Schouterden nam een vrije trap voor zijn rekening en trapte die goed richting de hoek, maar die bal ging net naast. Er werd geen extra tijd gegeven en dus ging Eupen met een 0-1 voorsprong de rust in.

Tweede helft

In het eerste kwartier van de tweede helft was al meer te zien dan in heel de eerste helft. Ceballos kreeg de kans op de 1-1, maar Mulumba gooide zich knap voor de bal om een kans te beletten.

Ook aan de overkant was er een goede kans. Lazare had een knappe actie in huis na geklungel achterin bij Sint-Truiden, maar Pirard stond goed pal.

De 1-1 kwam er uiteindelijk toch. De Sart had een knappe steekpas in huis die tot bij Kamada kwam. De Japanner omspeelde Mulumba en legde de bal op de juiste moment terug tot bij Sylla. Die twijfelde niet en dus stond het 1-1. De VAR had even tijd nodig om dit doelpunt te herbekijken, maar Kamada stond uiteindelijk niet buitenspel bij die pas van De Sart en dus ging het doelpunt gewoon door.

Sint-Truiden ging daarna stevig op zoek naar de 2-1 en dat werd beloond. Asamoah liep goed de flank af en gaf de bal knap voor tot bij Botaka. De kapitein twijfelde niet en trapte de bal in de verste hoek: 2-1.

Nog geen minuut later was daar al de gelijkmaker. Nils Schouterden met opnieuw een goede corner en Marreh stond helemaal vrij om de bal hard binnen te knikken. Een onverwacht doelpunt, maar wel 2-2.

Sint-Truiden nam daarna weer het heft in handen en Boli leek ook te scoren voor de Limburgers. Zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel en dat was een terechte beslissing.

Lazare werd nog uitgesloten na een serieuze ingreep op Botaka en dus moest Eupen nog met tien man de match uitspelen. Er kwamen acht minuten bij door de VAR, maar daarin werd niet meer gescoord. Zo bleef het 2-2 en blijft Sint-Truiden op drie punten steken van leider Charleroi. Eupen deelt nu de laatste plaats met KV Oostende en Beerschot Wilrijk.

Opstellingen

STVV STVV
  Speler G Beoordeel
Pirard Lucas 90' -
Tomiyasu Takehiro 90' -
De Bruyn Alexandre 46' -
Mmaee Samy 90' -
Botaka Jordan 90' -
Asamoah Samuel A 90' -
De Sart Alexis   90' -
Sankhon Ibrahima 90' -
Kamada Daichi A 90' -
Ceballos Cristian 62' -
Sylla Diallo Mamadou  87' -
  Bank G Beoordeel
Acolatse Elton 44' -
Boli Yohan 28' -
Janssens Wolke 3'  
Vloet Rai -  
Augusto Tavares Dias Thallyson -  
Gliha Erik -  
Steppe Kenny -  
Kinoshita Kosuke -  
Endo Wataru -  
Eupen Eupen
  Speler G Beoordeel
Niasse Babacar 90' -
Schauerte Julian 78' -
Blondelle Siebe   90' -
Bushiri Rocky   90' -
Molina Arias Francesc Xavier 70' -
Schouterden Nils A A 90' -
Lazare Amani Jean Thierry    90' -
Mulumba Rémi   90' -
Marreh Sulayman  77' -
Toyokawa Yuta 90' -
Fall Mamadou 90' -
  Bank G Beoordeel
Keita Cheick 20' -
Diagné Niang Diawandou 13' -
Castro-Montes Alessio 12' -
Essende Samuel -  
N’dri Jocelyn -  
Van Crombrugge Hendrik -  
Laurent Mégan -  
Msakni Youssef -  
Ocansey Eric -  
Keita Sibiry -  
Herbeleef STVV - Eupen

Vooraf

Play-off 2

 Speeldag 8