Datum: 23/04/2022 20:45
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Goede start belangrijk in achtervolging op Gent: KVM en Charleroi zoeken zege die hen doet meespelen in play-off 2

Volg KV Mechelen - Sporting Charleroi om 20u45 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Goede start belangrijk in achtervolging op Gent: KVM en Charleroi zoeken zege die hen doet meespelen in play-off 2
Foto: © photonews

De play-offs kunnen beginnen! Met in play-off 2 KV Mechelen en Charleroi die de degens kruisen. Een goede start in de Europe play-offs - laten we ook die naam maar even gebruiken - is voor beiden belangrijk.

KV Mechelen begint met 26 punten aan de Europe play-offs, Charleroi met 26 punten. Zij tellen dus een achterstand van respectievelijk 5 en 4 punten op AA Gent. Dat is niet onoverbrugbaar, maar wel aanzienlijk als je weet dat er slechts zes speeldagen volgen. De ploeg die het onderlinge duel verliest, is al pakweg kansloos indien Gent het op zondag zou halen van KRC Genk.

Om het gevoel te krijgen dat ze echt strijden voor een prijs in de play-offs, hebben KV Mechelen en Charleroi dus een goede start nodig. Malinwa speelde in de laatste fase van de competitie minder zijn frisse voetbal. Het hoopt daar weer mee voor de dag te komen nu alle druk weg is. Charleroi toonde aan het einde van de competitie 2 gezichten: klinkende zeges tegen Cercle en Essevee, maar het ging ook zwaar onderuit in Anderlecht.

2-2 in vorige ontmoeting

Er is wel wat blessurelast bij beide ploegen. KV Mechelen moet het stellen zonder Wouters, Van Hoorenbeeck, Van den Eynden en Dassy. Terwijl bij Charleroi Van Cleemput, Descotte, Boukamir, Ferraro en Lutte ontbreken. Het vorige onderlinge duel dateert nog maar pas van ruim een maand geleden. Het werd toen 2-2 in het Mechelse AFAS-stadion.

Sowieso valt er via BETFIRST een mooie prijs te winnen! Voorspel dus de juiste uitslag in deze wedstrijd! Houdt KVM de punten thuis, dan kan u 2,45x uw inzet verdienen. Een zege voor Charleroi levert 2,90x uw inzet op. Bij een gelijkspel kan u zelfs 3,60x uw inzet verdienen!

Meer nieuws