KV Kortrijk - Union SG

Union verslaat Kortrijk na zoutloze wedstrijd

Bart Somers
Bart Somers
| 0 reacties
Union verslaat Kortrijk na zoutloze wedstrijd
Foto: © photonews

Kortrijk - Union was een wedstrijd die veel doelpunten deed verhopen. Beide ploegen scoorden elk 10 keer in hun eerste drie wedstrijden in groep B van play-off 2. Zaterdagavond waren ze in het Guldensporenstadion wat minder geïnspireerd.

De eerste helft werd getypeerd door een lange studieronde en twee ploegen die wel wilden maar niet konden. Kortrijk was het team dat het meest naar voor trok, maar voor echt veel doelgevaar zorgden de West-Vlamingen niet. De Sart was de actiefste man. Tot tweemaal toe wist de Waal Stojanovic te bereiken, maar het liep telkens mis bij de afwerking.

Union van zijn kant groef zich niet in, en mikte waar mogelijk op de tegenaanval. De Brusselse ploeg slaagde er echter niet in om Kortrijk in de problemen te brengen. Gérard en Ferber waren in de eerste periode de gevaarlijkste mannen bij de bezoekers. 0-0 was een logische ruststand.

Percy Tau

Tijdens het begin van de tweede periode kregen we zo mogelijk nog minder kansen te zien. Het eerste moment dat voor opwinding kon zorgen, was de inbreng van Percy Tau. De Zuid-Afrikaanse international is mogelijk de allerbeste speler van 1B, maar hij kreeg van zijn coach wat rust.

Op een moment waarop de wedstrijd iets meer op en neer begon te gaan, openden de bezoekers plots de score. Een lange inworp belandde via via voor de voeten van Selemani en die haalde zelfverzekerd uit. 0-1 voor Union.Kortrijk moest en wilde reageren. Een tot dan toe quasi onzichtbare Chevalier kwam ineens veel meer in het spel voor. De bezoekers haalden steeds vaker de botte bijl boven om de voorsprong te verdedigen. Selemani en Gérard mochten beiden niet klagen dat ze "slechts" geel kregen na charges op De Sart. Percy Tau deed zijn reputatie van goalgetter voor een keer geen eer aan door een open kans langs de verkeerde kant van de paal te schuiven.

Tot een echt slotoffensief kwam Kortrijk niet. Tijdens het laatste kwartier kwamen de bezoekers even vaak bij de 0-2 als de thuisploeg bij de gelijkmaker. Union neemt de 3 punten dus mee naar Brussel en behoudt het maximum van de punten. Onverdiend is het niet, al hadden een gelijkspel of een thuiszege er even goed ingezeten.

Goals

0
1

Balbezit

51
49

Aanvallen

70
73

Gevaarlijke aanvallen

50
46

Schoten op doel

3
3

Schoten naast/over doel

14
4

Geblokkeerde schoten

2
1

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

5
3

Buitenspel

2
2

Fouten

10
10

Vrije trappen

12
12

Doeltrappen

8
15

Inworpen

31
25
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi