Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Bruchwegstadion
Mainz thuis gevloerd door Leverkusen
Philippe Crols

Leverkusen is opnieuw vijfde in de Bundesliga en dat na winst in Mainz. De thuisploeg kreeg een 1-3-nederlaag aangesmeerd en zal nog zeven moeilijke wedstrijden moeten betwisten.

Beide teams kregen aanvankelijk enkele doelkansen, maar echt groot gevaar ging daar niet echt mee gepaard. Toch moest de bezoekende doelman Adler een paar keer zeer attent zijn. De thuisploeg kreeg gedurende de eerste helft wel de betere mogelijkheden, maar het waren wel de bezoekers die met een dubbele voorsprong mochten gaan rusten. Enkele minuten voor rust tijd kopte Barbarez na mooi voorbereidend werk van Schneider de 0-1 op het bord. Diezelfde Barbarez trapte in blessuretijd de 0-2 voorbij Wache

Na nog geen tien minuten spelen in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Schneider deed het nu zelf. Hij borstelde een vrijschop in de winkelhaak. Diezelfde Schneider trof later in de wedstrijd ook nog de dwarsligger. Mainz probeerde wel, maar echt terug in de partij komen lukte niet. Een kwartier voor tijd tekende Zidan wel voor de eerredder. Adler moest kort na die 1-3 wel twee maal goed redding brengen of het was zowaar nog spannend geworden daar in Mainz. Spannend werd het dus niet meer, het bleef 1-3