Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadion der Freundschaft
Bremen laat het afweten in Cottbus
Philippe Crols

Werder Bremen heeft niet volledig kunnen profiteren van het puntenverlies van leider Schalke. Werder zelf speelde 0-0 gelijk op bezoek bij Cottbus. Het staat nu op twee punten van Schalke. Cottbus verkeert nog steeds in degradatiegevaar.

Werder Bremen domineerde zoals verwacht de hele partij, maar kansen bij elkaar voetballen was enorm moeilijk voor de bezoekers. De thuisploeg trok vanaf het eerste fluitsignaal een muur op en daar geraakten de bezoekers uit Bremen niet doorheen. Een echt uitgespeelde kans kreeg Werder ook niet voor rust. Aan de overkant was Cottbus al blij dat Munteanu Wiese eens een keer op de proef kon stellen. Het was rusten geblazen bij 0-0.

Meteen een goede doelpoging van Jensen in het begin van de tweede helft, maar Cottbus-doelman Piplica was paraat. Even later was ook Hunt dicht bij een goal, maar hij werd nog net van een doelpunt gehouden. Bremen drukte nu door en ook Diego en Klose gaven op doel, zonder succes. Twintig minuten voor tijd waren de bezoekers wel heel dicht bij de 0-1. Mertesacker kopte een hoekschop van Frings op de dwarsligger. Bremen probeerde in die laatste twintig minuten alsnog een doelpunt te maken, maar de thuisdefensie gaf geen krimp. Het bleef 0-0.