Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart terug in titelrace
Philippe Crols

Door het verlies van leider Schalke kon Stuttgart zaterdag een goede zaak doen door te winnen tegen Aachen. Dat gebeurde ook, al ging het wel moeizaam. Het werd uiteindelijk 3-1. Stuttgart heeft vier punten minder dan Schalke, Aachen is nog altijd verre van veilig.

De eerste grote kans was voor de bezoekers, maar Ibisevic aarzelde te lang. Ook Stehle kreeg een kans voor de bezoekers, maar Hildebrand stond op de juiste plaats. Na twintig minuten kwam ook Stuttgart eens gevaarlijk opzetten. Een kopbal van Meira ging net over. De wedstrijd ging goed op en neer, maar op het halfuur klom de thuisploeg op voorsprong. Hitzlsperger trapte een hoekschop, Streller

De eerste kans in de tweede helft was opnieuw voor Ibisevic, maar het leverde opnieuw geen goal op. Na tien minuten spelen moest Hildebrand ingrijpen op een kopbal van Rösler. Op het uur kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. Een vrijschop van Reghecampf werd door Sichone binnengekopt. Zijn eerste doelpunt na 81 wedstrijden. Het sein voor de thuisploeg om een niveau hoger te gaan spelen en dat gebeurde ook. De 2-1 hing ook in de lucht en Lauth maakte een kwartier voor tijd de 2-1. Hij stond pas vijf minuten op het veld. Vijf minuten voor tijd nam Cacau alle twijfels weg door de 3-1 te scoren. Dat was ook de eindstand. kopte binnen. Daarna kreeg Aachen een tikje en kon Stuttgart de voorsprong rechtvaardigen. Het stond na 45 minuten spelen 1-0.