Speeldag: Speeldag 27
Stadion: HSH Nordbank Arena
Hamburg gunt zichzelf ademruimte
Philippe Crols

Hamburger SV heeft een goede zaak gedaan door op zondagnamiddag Wolfsburg te kloppen. In de AOL Arena volstond een doelpunt van Mahdavikia voor de volle buit.

Hamburg begon het best aan de wedstrijd en Mahdavikia en Reinhardt waren gevaarlijk met het hoofd. Nog binnen het eerste kwartier legde ook van der Vaart tot twee maal toe aan, maar het bleef 0-0. Wolfsburg onderging het spel en werd halverwege de eerste helft gered door de dwarsligger na een schot van van der Vaart. Nadien kreeg de thuisploeg nog een resem kansen, maar gescoord werd er niet meer in die eerste helft.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of van der Vaart had opnieuw het doelhout op zijn weg gevonden. Even later was ook Wolfsburg een eerste keer gevaarlijk, maar ook daar stond de dwarsligger in de weg na een schot van Santana. HSV bleef echter baas en klom op het uur op voorsprong. Jentzsch kon eerst nog redding brengen op een schot van Jarolim, maar in de rebound had hij geen verhaal op de inzet van Mahdavikia. Plots was Wolfsburg wakker en het kreeg ook het initiatief. Rost moest bijgevolg enkele malen goed redding brengen op pogingen van Marcelinho. Reinhardt kreeg aan de overkant de kans om de match te beslissen, maar Jentzsch lag in de weg. Ondanks een slotoffensief van de bezoekers bleef HSV overeind. Het won dus met 1-0.