Speeldag: Speeldag 27
Stadion: RewirpowerStadion
Bochum doet uitstekende zaak
Philippe Crols

VFL Bochum heeft net als Hamburg een zeer goede zaak gedaan. Bochum won thuis tegen Hannover met 2-0. Topschutter Gekas was eens te meer trefzeker.

De wedstrijd ging op en neer in de beginfase. Na twintig minuten was de eerste kans voor de bezoekers, maar het schot van Rosenthal werd door Drobny gered. Hannover werd langzaam aan de betere ploeg en een vrijschop van Cherundolo ging maar net over. Tien minuten voor rust was de thuisploeg echter aan het feest. Topschutter Gekas maakte er 1-0 van. Het werd nog erger voor de bezoekers, want enkele minuten voor rust raakte Epalle de bal verkeerd. Toch ging zijn poging in doel, 2-0.

De thuisploeg had duidelijk het mentale voordeel in het begin van de tweede helft en de bezoekende doelman Enke moest een paar keer alles uit de kast halen om een 3-0 te voorkomen. Hannover zette daar, buiten een poging van Hashemian, niets meer tegenover en dus eindigde de wedstrijd op 2-0.