Speeldag: Speeldag 27
Stadion: EasyCredit-Stadion
HBSC nu de boot in tegen Nürnberg
Philippe Crols

Met Hertha Berlijn gaat het van kwaad naar erger. Zaterdagmiddag verloren de hoofdstedelingen met 2-1 bij Nürnberg. Nürnberg is nu zesde, HBSC pas achtste en moet bovendien nog uitkijken dat het niet in de problemen komt.

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Al na vier minuten had Galasek zijn team op voorsprong geschoten vanaf de rand van de zestien. De thuisploeg was de betere en bezoekende doelman Fiedler moest ingrijpen op pogingen van Reinhardt en Pinola. Aan de overkant hield Schäfer Bastürk van de gelijkmaker. Toch was Nürnberg duidelijk de betere ploeg. Dat het aan de rust maar 1-0 was kwam voor HBSC goed uit. De hoofdstedelingen speelden eens te meer een belabberde eerste helft.

Op het uur werd de voorsprong van Nürnberg verdubbeld. Een blunder van Dardai luidde de 2-0 in. Reinhardt bedankte vriendelijk, 2-0. Tien minuten later scoorden de bezoekers plots. De eerste echt goede kans werd door Gimenez meteen benut. Plots werd Hertha wakker en Nürnberg mocht doelman Schäfer nog dankbaar zijn. Hij verijdelde verscheidene malen de gelijkmaker. De winst voor Nürnberg was wel verdiend.