Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Schuco Arena
Dortmund staat op degradatieplaats
Kristof Blomme

Dortmund heeft met 1-0 verloren bij Arminia Bielefeld. Door die nederlaag zakt Dortmund weg naar de zestiende plaats in het klassement.
Voor de match telde Dortmund drie punten meer dan tegenstander Bielefeld. In de eerste twintig minuten was de thuisploeg de gretigste ploeg. Veel kansen kon het echter niet creëren. Kaufs probeerde het van ver, maar hij richtte zijn schot niet goed. Pas na een halfuur kwamen de bezoekers voor het eerst dreigen. Wörns kopte een hoekschop van Dede naast. In de slotfase kreeg Zuma nog een goede schietkans. Weidenfeller had echter een knappe parade in huis.

Ook in de tweede periode was de eerste kans voor de thuisploeg. Wichniarek bracht Weidenfeller met een schot van ver in de problemen, maar de goalie hield de bal uit zijn kooi. Even later kreeg Westermann de bal in het strafschopgebied van Böhme, maar opnieuw stond Weidenfeller op de goede plaats. In de rebound werd Zuma afgetroefd door Wörns. Een kwartier voor het einde kwamen de bezoekers ei zo na op voorsprong. Valdez trapte van dichtbij op doel. Dit keer had Hain een schitterende reflex in petto. Tien minuten voor het eindsignaal zorgde de pas ingevallen Kamper voor een belangrijk doelpunt. Hij kwam naar binnen en trapte het leer onhoudbaar voorbij Weidenfeller. Dortmund kwam niet meer langszij, waardoor het zakt naar een degradatieplaats.