Speeldag: Speeldag 34
Stadion: BayArena
Leverkusen klopt Dortmund en is vijfde
Philippe Crols

Leverkusen heeft op de laatste speeldag zijn vijfde plaats veilig weten te stellen. Het won met 2-1 van Dortmund. Dat was meer dan voldoende om Nürnberg op afstand te houden.

De wedstrijd begon met kansen voor beide teams. Kringe en Metzelder waren de mannen die het Leverkusen-doel bestookten. Aan de overkant dwong Tranquillo Weidenfeller tot een goede parade. De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Zo was Sahin voor Dortmund nog enkele keren dicht bij een doelpunt. De goal viel wel aan de overkant in blessuretijd. Kiessling haalde knap uit, 1-0 bij de rust.

De tweede helft was nog niet lang bezig of Leverkusen had de score verdubbeld. Rolfes werkte af nadat Schneider hem diepstuurde. Dortmund moest nog scoren, want was nog in strijd voor een Intertoto-ticket. Tien minuten voor tijd gaf Smolarek de bezoekers weer hoop door de aansluitingstreffer te scoren. Verder kwam Dortmund niet meer. Het bleef 2-1 waardoor BVB de Intertoto misloopt. Leverkusen mag wel naar Europa.