Speeldag: Speeldag 34
Stadion: HSH Nordbank Arena
HSV mag nog naar Europa
Philippe Crols

Hamburger SV heeft dankzij goede resultaten de laatste weken zich in de linkerkolom weten te plaatsen. Op de laatste speeldag won HSV van Aachen dat voor minstens een jaartje afscheid neemt van de Bundesliga. Aachen nam afscheid met een zware 4-0-nederlaag. HSV mag nog deelnemen aan de Intertoto Cup.

HSV nam het initiatief en buiten enkele kansjes resulteerde dat ook al vrij snel in een goal. Olic zette zich op het kwartier goed door en maakte er 1-0 van. Hamburg bleef domineren en Aachen leek er maar weinig zin in te hebben. Op het halfuur scoorde Olic dan een tweede maal. Zijn snelheid bleek hierbij een grote troef te zijn. Via Rössler en Reghecampf waren de bezoekers toch ook eens gevaarlijk, maar Rost stond steeds op de goede plek. 2-0 was de ruststand.

In de eerste helft scoorde Olic twee maal, in de tweede zou Sorin twee keer raak treffen. Na tien minuten in de tweede helft deed hij dat een eerste maal. Dat was meteen ook de beslissing, voor zover die nog niet gevallen was. De thuisploeg bleef domineren en vier minuten voor tijd scoorde Sorin zijn tweede van de wedstrijd. Hesse kon een schot van Sanogo niet vasthouden en Sorin was er op tijd bij:4-0.