Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Borussia-Park
Gladbach eindigt met verlies tegen Bochum
Philippe Crols

Gladbach is er niet in geslaagd de Bundesliga nog in stijl af te sluiten. Het verloor op de laatste speeldag van Bochum. Het werd 0-2.

De wedstrijd begon langzaam. Pas na twintig minuten werd thuisdoelman Heimeroth op de proef gezet door Gekas. Iets over halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers dan op voorsprong. Dabrowski nam een voorzet van Schröder ineens op de slof en scoorde op heerlijke wijze. Aan de overkant moest Drobny een keer plat op een poging van Bögelund. 0-1 was de ruststand ondanks dat Gekas nog een goede kans kreeg.

Gladbach wilde zijn thuisaanhang toch nog iets gunnen en trok ten aanval. Echt grote kansen kwamen daar helaas voor die thuisaanhang niet uit voort. Aan de overkant zou topschutter Gekas voor een keertje eens niet tot scoren komen. Ondanks dat hij wel enkele kansen kreeg. Bochum zou de wedstrijd dus wel winnen met 0-2. De ingevallen Wosz maakte er tien minuten voor tijd 0-2 van.