schFC Schalke 04
Arminia Bielefeld
Datum: 19/05/2007 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Veltins-Arena
Schalke was 8 minuten virtueel kampioen
Schalke was 8 minuten virtueel kampioen
Foto: © SC

Schalke 04 moest winnen van Bielefeld en hopen op een uitschuiver van Stuttgart om nog kampioen te worden. Hopen op een klein wonder dus dat even werkelijkheid leek te worden. Uiteindelijk zou Stuttgart wel gewoon kampioen worden. De 2-1-winst van Schalke tegen Bielefeld veranderde daar niets aan.

Schalke kon eigenlijk niet beter beginnen aan de wedstrijd. Al na tien minuten zette Lincoln zijn team op voorsprong met een mooie vrijschop. Nog geen vijf minuten later stond het al 2-0. Hain moest zich deze keer gewonnen geven op een schot van Halil Altintop. Het werd helemaal leuk voor Schalke toen vanuit Stuttgart werd gemeld dat Cottbus er op 0-1 was gekomen. Het zelfvertrouwen bij Schalke steeg en Bielefeld moest lijdzaam toekijken. Toen Stuttgart echter op gelijke hoogte kwam, wist Schalke dat het nog twee maal moest scoren. Voor rust lukte dat echter niet meer ondanks dat Kuranyi er nog wel dicht bij was.

Na rust lag het tempo van de thuisploeg opmerkelijk lager. Rafinha was wel snel dicht bij de 3-0, maar dan was het een hele poos wachten op nieuw doelgevaar. Toen ook de tussenstanden in Stuttgart negatief uitvielen, gaf Schalke zich langzaam maar zeker gewonnen. Wichniarek mocht nog invallen bij Bielefeld en was dicht bij de 2-1. Schalke leek nog maar weinig van plan te zijn en moest in de slotminuut toch nog de aansluitingstreffer toestaan van Kucera. Veel maakte dat niet meer uit. Schalke werd tweede, Stuttgart eerste.