Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Allianz Arena
Bayern wint van Mainz na doelpuntenkermis
Philippe Crols

Bayern nam vandaag in schoonheid afscheid van het seizoen. Het klopte Mainz met 5-2. Voor Mainz was het de laatste wedstrijd in de Bundesliga. Voorlopig toch. Het degradeert, maar dat stond eigenlijk al sinds vorige week vast.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg de afscheidnemende Scholl bloemen voor zijn carrière bij Bayern. Scholl startte ook in de basis en zag hoe de partij maar traag op gang kwam. Halverwege de eerste helft gaf Pekovic namens Mainz een eerste keer op doel. Vanaf het halfuur liep het wat lekkerder bij Bayern. Eerst kopte Santa Cruz de 1-0 binnen. Enkele minuten later verdubbelde Scholl de voorsprong. Nog eens enkele minuten later maakte van Bommel er 3-0 van. Mainz in acht minuten meteen KO.

Na rust wist Amri al vrij snel de eer te redden voor de bezoekers, maar Karimi scoorde meteen terug tegen zodat er opnieuw een kloof van drie doelpunten was. 4-1 dus. De laatste twee goals vielen in dezelfde minuut. Een kwartier voor tijd scoorde Pizarro de 5-1. Amper een minuut later legde Feulner de 5-2 eindstand vast.