Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Volkswagenstadion
Rosenberg doet het opnieuw voor Werder
Philippe Crols

Werder Bremen mag volgend seizoen naar de laatste voorronde van de Champions League. Het won op de laatste speeldag met 0-2 van Wolfsburg, maar omdat Schalke niets liet liggen, was de derde plaats het hoogst haalbare.

Bremen had het niet onder de markt in het begin met Wolfsburg. Langzamerhand haalde Bremen toch de bovenhand. Zo was Klose tot twee maal toe dicht bij een goal. Klimowicz wilde in zijn laatste wedstrijd voor Wolfsburg zijn team nog een dienst bewijzen, maar Wiese gunde hem geen afscheidscadeau. Iets over halverwege de eerste helft zag Boakye een goal afgekeurd voor buitenspel, een close-call. Een minuut later trof Diego de dwarsligger aan de overkant. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Rosenberg mocht aan de tweede helft beginnen en zoals al vaak scoorde hij ook nu weer. Tien minuten na rust scoorde hij op aangeven van Wome. Bremen had de zaken nadien wel onder controle en scoorde net voor het einde de beslissende treffer. Ook nu was Rosenberg weer de doelpuntenmaker.