Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart laat champagne knallen na winst
Philippe Crols

Stuttgart was bij winst zeker van de titel. Die winst en titel zouden er uiteindelijk ook komen, maar niet zonder slag of stoot. Stuttgart kwam op achterstand, maar bleef rustig en won nog met 2-1.

Toch ging VFB dus dramatisch van start. Hitzlsperger zorgde als eerste wel voor gevaar vanwege de thuisploeg, maar daarna nam Cottbus over. Munteanu had Hildebrand en Stuttgart al een waarschuwing gegeven op het kwartier, maar vijf minuten later was het toch prijs. Radu legde heel Stuttgart het zwijgen op. Bij de thuisploeg zagen ze de titel uit handen glippen. Net na de openingstreffer miste Stuttgart enkele reuzenkansen zodat Schalke op dat moment kampioen was. Iets voor het halfuur wakkerde Hitzlsperger het geloof weer aan voor Stuttgart. Met een prachtige volley bracht hij de stand weer in evenwicht. Stuttgart was echter niet bevrijd. Op een goede kopbal van Cacau na kregen we weinig meer te zien voor rust. 1-1 was de ruststand.

Stuttgart kwam uit de kleedkamer met de intentie om zo snel mogelijk de tweede goal te maken. Daarvoor werden onder andere sluipschutter Gomez en middenvelder da Silva ingebracht. Goede zet, want het was da Silva die op het uur Khedira de 2-1 aanbood. De treffer van de ontlading. Stuttgart leek het rustig te gaan uitspelen, maar kwam enkele minuten voor tijd goed weg toen Rivic de kans op de gelijkmaker miste. Het bleef echter 2-1 en dus mocht men in Stuttgart een feestje bouwen.