Speeldag: Ronde 4
Stadion: St. Andrews Stadium
Reading wint nipt bij Birmingham
Kevin Vanbuggenhout

Birmingham City verraste in de vorige ronde vriend en vijand door op het veld van Newcastle United te gaan winnen met maar liefst 1-5. De volgende scalp die Birmingham voor ogen had was die van Reading.

Maar het was Reading dat het best uit de startblokken schoot. Ki-Hyeon Seol schoot vanop afstand in de armen van Maik Taylor. Nauwelijks drie minuten ver nam Reading toch de leiding. Ki-Hyeon Seol legde terug tot bij Kitson die in de draai binnenschoot. In het tweede gedeelte van de eerste helft verwierf Birmingham toch controle over de partij. Birmingham werd de betere ploeg en versierde een aantal mooie kansen. De bal werd doorgekopt tot bij DJ Campbell die naast trapte. Jerome kopte een vrije trap op de voet van Reading-doelman Federici. Een volgende kans kwam er in de 36ste minuut. Larsson gaf de bal mee in de loop van Jerome die naast schoot. Birmingham werd afgestraft voor de gemiste kansen. Convey bracht de bal laag voor en Lita stak van dichtbij binnen. Zo voetbalde Reading zich naar een gevleide, maar comfortabele voorsprong.

Birmingham vond de moed snel terug met een tegentreffer kort na de rust. Martin Taylor schoot laag in de rechterhoek binnen. Voorts waren er niet zoveel kansen, de tweede helft ging gelijkop. Federici duwde een schot van McSheffrey in hoekschop. Birmingham-manager Bruce gooide nog twee frisse krachten in de strijd. Danns en Kilkenny kwamen in de plaats van respectievelijk N'Gotty en Muamba. Dat baatte niet veel, want vlak na de dubbele wissel werd het 1-3. Na een mooie combinatie van Reading door het midden schoot de bedrijvige Lita van dichtbij binnen. Birmingham bleef wel proberen. Een voorzet-schot van Jerome viel nog goed voor Larsson die naast schoot. Diep in blessuretijd draaide Larsson wel nog een vrije trap binnen, maar dat doelpunt kwam te laat.

Birmingham wist geen tweede eersteklasser uit de beker te wippen en kan dat vooral wijten aan de gemiste kansen. Reading kwam goed weg, want Birmingham had minstens een replay verdiend. Reading speelde het slim uit waardoor het in de vijfde ronde van de FA Cup zit.