Speeldag: Ronde 4
Stadion: Old Trafford
Man Utd kraakt Pompey in slotkwartier
Kevin Vanbuggenhout

Eén van de meest in het oog springende partijen in de vierde ronde van de FA Cup was ongetwijfeld die tussen Manchester United en Portsmouth. Revelatie Portsmouth moest op Old Trafford op zoek naar een replay.

Portsmouth begon ook goed aan de wedstrijd en claimde al in de vierde minuut een strafschop. Matthew Taylor ging neer na licht contact met Kuszczak, scheidsrechter Riley liet doorspelen. Na dertien minuten kwam Man United wel erg dicht bij de 1-0. Vidic kon koppen op een hoekschop. James kon zijn handen nog tegen de bal zetten en Pedro Mendes trapte weg. Toen Pedro Mendes wegwerkte was de bal wel al achter de lijn. Toch werd er Man United geen doelpunt toegekend. Voor het overige gaf Portsmouth niet veel weg. Voor het merendeel van de eerste helft hield Portsmouth Manchester zeker in evenwicht. Vooral Sol Campbell verdedigde uitstekend. Nog één keer was Man U gevaarlijk. Glen Johnson verloor de bal aan Giggs. Diens pass kwam achter Larsson. Het werd nog bijna een own-goal, maar James redde met de voet.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor Portsmouth. Primus kopte een vrije trap van Matthew Taylor op het dak van het doel. Een minuut later was daar het antwoord van Manchester United via Neville die zijn laag schot gepakt zag door James. Portsmouth kreeg het stilaan toch moeilijker. Larsson schoot knap in de draai binnen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Drie minuten later redde James een schot van Scholes. James moest ook plat op een gedevieerde voorzet die vertrok vanop de rechterflank. Vidic was nog eens gevaarlijk op een hoekschop, maar zijn kopbal belandde op het dak van het doel. In het laatste kwartier begaf Portsmouth dan toch. Giggs bediende de ingevallen Rooney en die tikte binnen. Rooney scoorde nog een tweede keer met een sublieme lob. Toch kwam de spanning nog terug. Via de voet van de ingevallen Kanu belandde een inzet van Pedro Mendes in doel. Toch kwam de zege van Man United niet meer in gevaar. Park kreeg nog de laatste kans, maar hij trapte op James.

Manchester United werd zeker getest in deze bekermatch en moest lang wachten op de verlossende treffers. Al bij al toch een verdiende zege op basis van de tweede helft. Portsmouth verlaat met opgeheven hoofd de FA Cup, Man United bekert verder.