Luton Town
blrBlackburn
Datum: 27/01/2007 13:30
Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 4
Rovers overtuigend naar volgende ronde
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers overtuigend naar volgende ronde
Foto: © SC

Zonder te imponeren en zonder echt diep te gaan heeft Blackburn Rovers zich zaterdagmiddag makkelijk geplaatst voor de achtste finales van de Engelse FA Cup.  Het team van Mark Hughes won bij Luton Town vlot met 0-4.

Hughes startte in Luton met een onuitgegeven elftal.  Nieuwkomer Stephen Warnock mocht meteen opdraven en ook de wederoptredende Ryan Nelsen kwam verrassend aan de aftrap.  Toch klopte het plaatje bij de bezoekers perfect en Matt Derbyshire woog zeer zwaar op de thuisdefensie.  De Luton-verdediging speelde een gevaarlijk spelletje en liet voortdurend de buitenspelval openklappen.  Derbyshire liet zich aanvankelijk tot tweemaal toe vangen, maar bij de derde keer was het raak.  Nog voor de klok tien minuten aanwees stonden de Rovers 0-1 voor.

Blackburn controleerde rustig de eerste helft en drukte nooit echt door.  Het team van Mike Newell wekte op geen enkel moment de indruk ook maar te kunnen tegenprikken.  Verder dan twee ongevaarlijke hoekschoppen kwam Luton niet.

Nieuwkomer Warnock liet op de linksachter een zeer goede indruk.  Met de rust in zicht zette hij zich sterk door en bediende Morten Gamst Pedersen.  De Noor zette voor tot bij Derbyshire, die aan de verste paal terugkopte tot bij Benni McCarthy en de Zuid Afrikaan had maar binnen te tikken.

Na de herneming bleef de wedstrijd wat rommelig om volgen.  Blackburn controleerde rustig zonder echt door te drukken en Luton was al lang blij te kunnen volgen.

Toch diepten de Rovers de voorsprong verder uit.  Brett Emerton zette vanop rechts voor en Derbyshire kopte zijn tweede van de middag binnen.  

Hughes haalde daarop zijn wederoptredende kapitein Nelsen en zijn topschutter McCarthy naar de kant.  Christopher Samba, die pas gisteren tekende bij de Rovers, kreeg meteen zijn eerste speelminuten.

Een kwartier voor einde plaatste Gamst Pedersen de kers op de taart.  Hij nam een uitvallende bal in één tijd op de slof en trapte, vanop het hoekje van het strafschopgebied, heerlijk binnen.  0-4. 

    

Vooraf

FA Cup