Speeldag: Ronde 4
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City vlot door naar vijfde ronde
Kevin Vanbuggenhout

Net als in de derde ronde van de FA Cup kreeg Manchester City een ploeg uit de Championship op bezoek. Southampton, dat vijfde staat in de Championship, ging in Manchester op zoek naar een bekerstunt.

Aanvankelijk zag het er niet zo slecht uit voor de Saints. Southampton begon goed aan de wedstrijd en creĆ«erde na een dertiental minuten het eerste gevaar. Weaver moest een schot van McGoldrick parreren. Nog in dezelfde minuut kopte Jones een hoekschop van Bale naast. Halverwege de eerste helft dan toch eens Man City. Ireland speelde Samaras vrij, maar die trapte naast de bal en verkwanselde de kans. Southampton counterde meteen. Weaver kwam onnodig zijn doel uit en Jones stiftte de bal in doel: 0-1. Man City maakte snel weer gelijk. Trabelsi speelde de bal van op rechts naar Vassell en die schoot laag in de linkerhoek binnen. Na de gelijkmaker liep het al een stuk beter voor Man City. Op het halfuur kopte Samaras een voorzet van Barton over. City kwam nog voor rust op voorsprong. Ireland speelde de bal in de loop van Barton en die schoot knap in de linkerbovenhoek binnen alvorens hij de Southampton-aanhang ging provoceren.

Manchester City scoorde dus op de ideale momenten en Southampton ging eronder door. In de tweede helft kon Southampton geen weerwerk meer bieden, de bezoekers kwamen er helemaal niet meer aan te pas. Zeven minuten ver in de tweede helft kopte Vassell over. Twintig minuten voor tijd werd Southampton helemaal uitgeteld. Dunne verstuurde een dieptepass naar Beasley die Kevin Davis omspeelde en beheerst afwerkte. Op het einde kwam Ireland nog twee keer dicht bij de 4-1. Al bij al werd het dus nog een makkelijke zege voor Man City.

Er leek een stunt in te zitten voor Southampton in de aanvangsfase, maar Man City scoorde op de goede momenten. Uiteindelijk werd het nog een vlotte overwinning voor Man City dat heel de tweede helft domineerde. Southampton kan zich weer gaan concentreren op de competitie terwijl Manchester City de loting voor de vijfde ronde afwacht.