Speeldag: Ronde 4
Stadion: Craven Cottage
Fulham zet Stoke opzij
Kevin Vanbuggenhout

Carl Hoefkens trok niet naar Club Brugge, maar mocht zich wel eens meten met een ploeg uit de Premier League. In het kader van de vierde ronde van de FA Cup trok Stoke City immers naar Fulham.

Het duurde niet al te lang eer Fulham kwam dreigen. Griffin liet de bal liggen en Rosenior tikte naar McBride. Er kwam echter nog een goede tackle van een verdediger. Na tien minuten was het dan toch raak. Een kopbal van Radzinski werd gered door Simonsen waarna Radzinski de bal naar de tweede paal speelde. Daar kon Montella simpel binnenleggen. Na twintig minuten was er een eerste kansje voor Stoke, Fuller kopte naast. Zes minuten voor rust verdubbelde Fulham zijn voorsprong. Montella stuurde McBride weg en die schoot de 2-0 binnen. Fulham was in de eerste helft dus de betere ploeg, al deed Stoke wel aardig mee. De ploeg van Carl Hoefkens stond aan de rust al wel 2-0 achter.

Vol goede moed begon Stoke aan de tweede helft. Griffin schoot van op afstand naast. Griffin blesseerde zich hierbij en werd vervangen door Wilkinson. Er volgde nog meer slecht nieuws voor Stoke, want het scorebord gaf al snel 3-0 aan. Montella legde af voor Volz die de bal naar binnen speelde naar Radzinski. De Canadees schoot van dichtbij binnen: 3-0. De frustratie werd groter bij Stoke en Fuller mocht blij zijn dat hij slechts geel kreeg toen hij uithaalde naar Rosenior. Een afstandsschot van Dempsey ging net naast. Toen de bal slecht teruggekopt werd naar Simonsen kon Radzinski onderscheppen. Radzinski zag zijn schot gered door die Simonsen. Een vrije trap van Quedrue ging nog net over.

Fulham heeft de kwalificatie vooral te danken aan zijn efficiƫntie. De eindscore is dan ook wat overdreven. Toch kon Stoke nooit de indruk wekken dat het terug kon komen in de wedstrijd. Hoefkens speelde weer een hele wedstrijd, maar zijn team ligt wel uit de FA Cup. Aan de zijde van Fulham bewees Montella weer een grote aanwinst te zijn.