Speeldag: Ronde 4
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea maakt verschil in eerste helft
Kevin Vanbuggenhout

Nottingham Forest schakelde in de vorige ronde overtuigend Charlton Athletic uit en kreeg als beloning een ontmoeting met Chelsea op Stamford Bridge. Chelsea mocht normaliter weinig problemen kennen met de derdeklasser.

Shevchenko was al in de derde minuut dicht bij een doelpunt, maar Smith redde met de voet. Nog voor het verstrijken van de eerste tien minuten kwam de naam van de Oekraïner toch op het scorebord. De bal viel voor de voeten van Shevchenko, diens schot week af op Curtis en belandde zo in doel. Zo liep Nottingham op een vroeg en ongelukkig tegendoelpunt. Chelsea ontwikkelde druk en had de wedstrijd stevig in handen. Een tweede doelpunt bleef dan ook niet lang uit. Drogba scoorde op vrije trap. Zonder verder kansen te creëren bleef Chelsea de partij controleren. In blessuretijd werd het dan 3-0. Smith loste de bal en Mikel kon makkelijk binnenduwen.

Na tien minuten in de tweede helft begon Nottingham Forest beter te voetballen. Agogo draaide goed weg van zijn tegenstander, het schot ging nipt voorlangs. Perch kwam net te kort om binnen te tikken. Chelsea was natuurlijk al tevreden met de ruime voorsprong. In de 66ste minuut kwam Chelsea dan toch nog even opzetten. De ingevallen Kalou kopte de voorzet van Wright-Phillips naar de grond, Smith pakte de kopbal. Twee minuten later redde Smith een knal van Lampard met de knie. Nog één keer was Chelsea dicht bij een vierde doelpunt. Wright-Phillips schilderde de bal op het hoofd van Essien, Curtis kon de bal nog van de lijn halen. Chelsea won van Nottingham met 3-0.

Chelsea kende tegen Nottingham Forest een probleemloze namiddag. In de eerste helft scoorde Chelsea drie keer tegen Nottingham dat de bal vaak te slordig weggaf. Na de pauze kwam Nottingham Forest beter voor de dag. Toch ligt Forest uit de beker en is het Chelsea dat een ronde verder mag.