Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stamford Bridge
Geen doelpunten in topper
Tom Ceusters

De absolute topper van deze speeldag was de confrontatie tussen de nummers 1 en 2, Chelsea en Arsenal. De ploeg van Mourinho verloor dit seizoen nog niet in eigen huis, maar tegelijk was het ook al van 1995 geleden dat Chelsea nog eens wist te winnen van Arsenal. Een gelijkspel leek dus het logische gevolg te zullen zijn van beide statistieken.

Arsenal, zonder de geblesseerde Henry, startte uitstekend, maar de volley van Pires spatte uiteen op de dwarsligger. Chelsea had het in den beginne moeilijk met een zwierig Arsenal, maar na een kwartier kwam de thuisploeg stilaan in de wedstrijd. Drogba had de openingstreffer enkele keren aan de voet, maar Jens Lehmann stond telkens pal.
Arsenal kreeg het na verloop van tijd moeilijker met de sterke organisatie van Chelsea en geraakte nog amper aan kansen. De thuisploeg van zijn kant kon zijn geliefkoosde counterspelletje spelen. Met de rust in zicht mocht Joe Cole zo eens op wandel in het strafschopgebied van Arsenal, maar zijn schot ging rakelings naast. 0-0 bij de rust in een enigszins teleurstellende topper.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Chelsea liet de bezoekers komen, om ze dan pijn te doen met scherpe tegenstoten: Didier Drogba trapte een voorzet van Duff maar net naast. Diezelfde Drogba zette vlak daarna Lampard vrij met een geniaal overstapje, maar het vizier van de Engelse international stond net niet scherp genoeg afgericht.
Arsenal kon daar niets tegen inbrengen, en het duurde tot tien minuten voor tijd vooraleer de bezoekers nog eens in de buurt van Peter Cech kwamen. De Chelsea-doelman had echter niet de minste moeite met een slap schot van Pires. De match kabbelde naar het einde toe, maar bijna kon een bedrijvige Drogba in blessuretijd z'n ploeg nog de overwinning schenken. De Ivoriaan trapte de vrije trap echter over het doel van Lehmann.

Voor Chelsea was het de 23e wedstrijd van het seizoen zonder tegendoelpunt. Als Chelsea zaterdag Fulham klopt, en Tottenham verliest maandag niet van Arsenal, dan is Chelsea mathematisch zeker van de titel.