Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Goodison Park
Nieuwe nederlaag voor Manchester Utd
Tonnelier Caroline

Na de blamage tegen Norwich City ging Man Utd ook op het veld van Everton onderuit.  Het werd 1-0 voor de thuisploeg, die daardoor zijn vierde plaats verstevigt.  Man Utd blijft geïsoleerd derde, met nu al vier punten minder dan Arsenal.
In een wedstrijd op het scherp van de snee was de eerste kans voor Wayne Rooney.  Doelman Martyn liet zich echter niet verrassen door zijn schot.  De wedstrijd ging in de eerste helft goed over en weer en rond het halfuur moest Brown een bal van Cahill van de lijn halen.  Kort voor de rust was het opnieuw ManUtd dat een kans kreeg om de score te openen, maar Martyn was attent op de poging van Ronaldo.
Na de rust was de eerste kans opnieuw voor ManUtd, maar Martyn liet zich ook door Scholes niet verschalken.  Everton toonde zich een stuk efficiënter.  Ferguson kopte na een fout van Ronaldo een vrije trap van Arteta voorbij Howard.  De bezoekers gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker.  Rooney en Scholes misten echter het doel en Martyn stond opnieuw in de weg bij een poging van Ronaldo.  Toen Gary Neville rood kreeg omdat hij de bal naar een toeschouwer trapte, zag het er nog slechter uit voor ManUtd.  Toch kregen de Red Devils nog een aantal kansen, maar Rooney besloot naast en Hibbert redde een bal van de lijn.  Aan de overkant kopte Cahill nog over.  In de slotfase kreeg ook Scholes nog een rode kaart (2x geel), zodat Manchester de wedstrijd eindigde met negen man.