Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Fratton Park
Liverpool moeizaam voorbij Portsmouth
Tom Ceusters

Liverpool is in een hevige strijd om de vierde plaats verwikkeld. Na het puntenverlies van Bolton dinsdagavond, kon de ploeg van Benitez opnieuw naar de vijfde plaats springen, in het spoor van Everton. Portsmouth heeft nog slechts enkele puntjes nodig om zeker te zijn van behoud.

De match begon hevig. Portsmouth scoorde al in de openingsminuut, maar het doelpunt van Lomano LuaLua werd afgekeurd voor buitenspel. Ook de bezoekers kregen hun kansen: eerst werd Milan Baros afgestopt door doelman Ashdown, even later was het wel raak. Riise legde de bal terug naar Morientes, die de bal al vallend tegen de netten prikte en z'n team op voorsprong bracht. De Spanjaard had vlak na de openingsgoal ook de 0-2 aan de voet, maar hij schoot te onbezonnen over. Portsmouth kwam geleidelijk meer in de wedstrijd, en dat leverde vrij snel resultaat op. Een kopbal van De Zeeuw werd op de lijn gered door Finnan, maar Kamara was goed gevolgd en kon de gelijkmaker over de lijn werken. Diezelfde Kamara kon z'n ploeg nog voor de rust op voorsprong brengen, maar Dudek was goed uitgekomen om een doelpunt te verijdelen. Aan de andere kant van het veld was het wel raak. Eerst trapte een sterke Riise nog naast, enkele minuten later speelde hij de bal mooi naar de aanstormende Luis Garcia, die het leer voorbij Ashdown kon koppen. 1-2 voor Liverpool na 45 minuten.

De eerste kans na de rust was opnieuw voor Riise, maar z'n schot was net niet precies genoeg en Ashdown bracht redding met de voet. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Eerst miste Steve Stone onbegrijpelijk van dichtbij, even later moest Dudek zich strekken om een doelpunt van Berger te voorkomen.
De Reds kwamen vlak voor tijd nog dicht bij een ruimere overwinning, maar een goed keepende Ashdown bracht redding op een poging van Xabi Alonso.

Een uitstekend resultaat voor Liverpool, dat pas voor de vijfde keer dit seizoen kon winnen buitenshuis, en zo mee kan blijven doen voor het laatste Champions League-ticket.

Portsmouth: Ashdown, Cisse, Stefanovic, De Zeeuw (45' Primus), Taylor, Stone (66' Berger), Skopelitis, Hughes, O'Neil, Kamara, LuaLua (76' Fuller)