Stadion: City of Manchester Stadium
Man City eenvoudig voorbij Birmingham
Tom Ceusters

Met Manchester City en Birmingham stonden vanavond twee teams tegenover elkaar die niets meer te winnen of te verliezen hadden.

De thuisploeg begon het scherpst aan de wedstrijd: al in de eerste minuut kreeg Shaun Wright-Phillips een mooie kans nadat Fowler tegen de paal had gekopt. Zijn schot ging echter ver over. Een hevig begin, dat echter niet direct een vervolg kreeg. De volgende doelkans volgde pas 10 minuten later. David James bokste een vrije trap van Darren Anderton weg, Heskey schoot de rebound naast.
Manchester had het beste van het spel, maar veel viel er niet te beleven in een typische eindeseizoenswedstrijd: genoeg scrimmages voor doel, te weinig open kansen. Kenny Cunningham moest z'n keeper wel twee keer op de lijn bijstaan om te voorkomen dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Vijf minuten voor de rust mocht Heskey nog eens aanleggen voor Birmingham, maar de spits trapte de kans over. 0-0 bij de rust.

De tweede helft leek door te gaan op het elan van de eerste, tot Musampa een half uur voor tijd een voorzet uit z’n schoenen toverde en Robbie Fowler op de juiste plaats stond om de bal richting doel te koppen. Zijn kopbal vloog tegen de paal, maar verdween via het hoofd van Birmingham-doelman Maik Taylor toch tegen de netten, 1-0 voor City. De reactie van de bezoekers mocht er zijn: nog in dezelfde minuut krulde Pennant een vrije trap tegen het doelhout. Pech voor Birmingham.

Helaas was de opwinding van korte duur. Na het doelpunt en de vrije trap tegen de paal duurde het opnieuw lang voor er iets te beleven viel. Een kwartier voor tijd probeerde Reyna het dan maar eens van ver, maar Taylor moest niet ingrijpen. Vijf minuten later mocht Robbie Fowler een vrije trap nemen. Hij schilderde de bal op het hoofd van Richard Dunne, die de 2-0 aan de verste paal kon binnenkoppen. Nog eens vijf minuten later werd het zelfs nog 3-0: Darren Carter beroerde de bal met de hand in de eigen 16, Sibierski zette de penalty om.

Logische overwinning van Manchester City tegen een onmachting Birmingham, dat vooral vooraan onmondig was.

Man City: James, Onuoha, Dunne, Distin, Jordan, Shaun Wright-Phillips (90' Croft), Barton, Reyna, Musampa, Fowler (81' Bradley Wright-Phillips), Sibierski.

Birmingham: Maik Taylor, Melchiot, Cunningham, Upson, Clapham (41' Lazaridis), Pennant, Carter, Anderton (76' Pandiani), Clemence (66' Blake), Heskey, Morrison.

Scheidsrechter: M Atkinson (W Yorkshire).

Doelpunten: 55' Taylor (1-0, own), 80' Dunne (2-0), 86' Sibierski (3-0, pen)

Geel: Morrison (Bir)