Speeldag: Speeldag 34
Stadion: White Hart Lane
West Brom pakt punt bij Tottenham
Kristof Blomme

WBA heeft 1-1 gelijkgespeeld op het veld van de Spurs. Hierdoor komen ze weer een klein stapje dichter bij de redding.

Na twee minuten al kwam een bal van Kanu met wat geluk bij Gera. De Hongaarse kapitein schoot ver naast. Clement kwam nog dichter bij een goal voor de bezoekers. Zijn bal spatte uiteen op de paal. West Brom was beter en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Een corner van Chaplow werd slecht weggewerkt door Dawson. Gera was er als de kippen bij en knalde de bal tegen de touwen. Robinson moest zich ook nog eens onderscheiden op een schot van Chaplow. WBA ging dus met een verdiende voorsprong de rust in.

Jol reageerde en bracht Atouba en Mido op het veld. Mido zette meteen Clement onder druk. Die kopte de bal slecht weg. Keane aarzelde niet en schoot de gelijkmaker voorbij Hoult. Ook de bezoekers konden nog dreigen. Een schot van Inamoto werd door Robinson weggebokst. Nu kwamen er meer en meer kansen voor beide ploegen. Een kopbal van Reid ging net over. Een schot van Gera belandde net naast. Er werd echter niet meer gescoord. De eindstand werd dan ook 1-1.

Tottenham doet door dit gelijkspel geen goeie zaak in de strijd voor Europees voetbal. Voor WBA is elk punt welkom onderaan het klassement. Ze hebben nu alles in eigen handen.

Tottenham: Robinson, Kelly, King, Dawson, Edman (Atouba 45), Davies, Davis (Mido 45), Carrick, Reid, Defoe (Ziegler 75), Keane.

WBA: Hoult, Scimeca, Gaardsoe, Clement, Robinson, Gera, Richardson (Inamoto 23), Wallwork, Chaplow, Kanu (Earnshaw 83), Campbell (Moore 60).

Goals: Gera 24, Keane 52.

Toeschouwers: 35,885.

Scheidsrechter: C. Foy.