bcfcBirmingham City
blrBlackburn
0-1
1-1
2-1
Datum: 30/04/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham voorbij Blackburn
Tom Ceusters
| 0 reacties
Birmingham voorbij Blackburn
Foto: © SC

Birmingham en Blackburn spelen enkel nog voor de eer. Geen degradatieproblemen voor beide ploegen, een leuke pot onbezorgd voetbal lag in het vooruitzicht.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Pandiani en Pennant vonden elkaar blindelings, en Birmingham had pech toen de eerste een corner van de tweede tegen de paal ramde. Even later vond Pennant Pandiani opnieuw, maar Friedel had geen problemen met de kopbal van de Uruguayaan. Blackburn raakte er moeilijk uit, maar die ene keer dat het wel lukte, leverde dat meteen resultaat op: na tien minuten gaf Stead de bal aan Emerton, die het leer op zijn beurt terug richting het hoofd van Stead speelde. De harde kopbal liet thuiskeeper Taylor kansloos.

Bij Birmingham lieten ze de kopjes niet hangen, en Pennant bleef met zijn rushes en voorzetten een gesel voor de Blackburn-verdediging. Pandiani kwam echter twee keer net te laat om zo'n voorzet tegen de netten te prikken.

Ook in de tweede helft bleef Birmingham aandrukken, en rond het uur leverden de aanvalsgolven eindelijk een doelpunt op. Invaller Robert Blake werd na een mooie combinatie tussen Pandiani, Lazaridis en Heskey vrijgespeeld, en krulde de bal rustig rond Brad Friedel. De thuisploeg ging ook nog op zoek naar de winning goal, en met succes: Birmingham kreeg de bal niet weggewerkt, en een opportunistische Heskey profiteerde ervan om z'n team met een volley naar de overwinning te helpen. 

2-1 na een aangename eindeseizoens-wedstrijd.


Birmingham: Maik Taylor, Melchiot, Cunningham, Upson, Lazaridis, Pennant, Johnson, Nafti (59' Blake), Anderton (22' Clemence), Heskey, Pandiani (84' Morrison)
Blackburn: Friedel, Neill, Todd, Nelsen, Johansson (67' Tugay), Emerton (76' Gallagher), Reid, Mokoena, Flitcroft, Pedersen (59' Thompson), Stead
Doelpunten: 13' Stead (0-1), 61' Blake (1-1), 80' Heskey (2-1)
Geel: Heskey, Morrison (Bir); Mokoena (Bla)
Rood:
Scheidsrechter: Knight