Speeldag: Speeldag 36
Stadion: White Hart Lane
Spurs spatten droom Villa uiteen
K M

Aston Villa mag de Europese dromen opbergen. Het werd lelijk tot de realiteit gebracht door Tottenham Hotspur. De Spurs hielden met een 5-1 overwinning hun Europese dromen gaaf.

De wedstrijd begon meteen slecht voor Villa. Verscheidene spelers waren nog aan het protesteren bij scheidsrechter Clattenburg omdat ze een penalty wilden, toen Tottenham-doelman Paul Robinson de bal ver uittrapte. Frederic Kanouté controleerde de bal met de borst en legde hem naast Stefan Postma in doel. Tottenham ging door op zijn elan en Toen Andy Reid de lat raakte was Ledley King er als de kippen bij om de bal in doel te leggen. Nog geen half uur was er gespeeld als Kanouté zijn tweede van de namiddag achter Postma in doel legde. Dit maal kopte hij een hoekschop binnen. Villa kreeg wel wat meer hoop als het een strafschop kreeg omdat Dawson een schot van Juan Pablo Angel met zijn arm blokkeerde. Gareth Barry schoot de bal in het midden van de goal terwijl Robinson naar links dook.

Robinson kwam in het begin van de tweede helft wel heel goed tussen toen hij een schot van Darius Vassell nog net over de lat kan tikken. Op het uur blesseerde hij zich echter in een duel met diezelfde Vassell en moest hij vervangen worden. De Spurs lieten het niet aan hun hart komen en Andy Reid maakte er drie minuten later 4-1 van met een mooi afstandsschot. Tottenham ging op zoek naar die vijfde goal en vooral invaller Jermaine Defoe was heel bedrijvig. Geraakte hij echter voorbij Villa-goalie Postma dan lag de lat in de weg. De vijfde goal kwam er uiteindelijk toch. In de 89ste minuut schoot rechts-back Stephen Kelly de bal voorbij Postma.