Speeldag: Speeldag 36
Stadion: St. James Park
Newcastle faalt voor doel
Tom Ceusters

Newcastle kent een troosteloos seizoenseinde. Een match tegen staartploeg Crystal Palace was dus de perfecte gelegenheid om de supporters wat spektakel te bezorgen. De bezoekers van hun kant strijden volop voor het behoud op het hoogste Engelse niveau.

De thuisploeg had al na drie minuten op voorsprong moeten staan, maar Shearer schoot recht op Palace-keeper Kiraly (foto). Even later vond Milner Shearer, die opnieuw op Kiraly besloot. De bezoekers kwamen amper in het stuk voor, prijsschutter Andy Johnson werd nooit bereikt, maar Kiraly stond gelukkig sterk te keepen en hield z'n netten in de eerste helft schoon.

Hetzelfde beeld in de tweede helft: Crystal Palace teruggeplooid, Newcastle ten aanval, Kiraly onklopbaar. De Hongaarse nummer één kwam gepast tussen op een schot van Milner, en zag later Ambrose en Boumsong naast het doel mikken. Een kopbal van Milner leek Kiraly dan uiteindelijk toch op de knieën te dwingen, maar de sterk spelende Sorondo was nog net op tijd daar om de bal van de lijn te koppen.

Manager Graham Souness gooide Kluivert en Robert dan maar in de strijd om de drie punten toch te pakken, maar ook zij slaagden er niet in de bal op een reglementaire wijze tussen de palen te krijgen. Taylor kopte een vrije trap van Robert wel binnen, maar de scheidsrechter had al gefloten omdat de vrije trap te snel werd genomen. Een doelpunt van Kluivert werd ook nog afgekeurd voor buitenspel, en zo bleef het 0-0.

Newcastle kon nu al zeven wedstrijden niet winnen, Alan Shearer staat al 10 wedstrijden droog. Crystal Palace zakt opnieuw naar een degradatieplaats, maar heeft alles nog in eigen hand: volgende week komt Southampton immers over de vloer...

Newcastle: Given, Carr, Taylor, Boumsong, Elliott (45' Ramage), Ambrose (69' Kluivert), Faye, N’Zogbia, Milner, Ameobi (69' Robert), Shearer

Crystal Palace: Kiraly, Sorondo, Popovic, Hall, Granville, Routledge (90' Torghelle), Leigertwood, Hughes, Riihilahti, Soares, Johnson