Stadion: Craven Cottage
Fulham verrast nummer vier
Yves Dekoning

Fulham - Everton 2-0

Fulham heeft voor een kleine verrassing gezorgd door met 2-0 van Everton te winnen. Met doelpunten van Collins John en Brian McBride stond de eindstand voor de koffie al op het scorebord.

Everton scoorde al in de openingsminuut, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Kevin Kilbane. De Toffees verloren Tim Cahill (foto) al vroeg in de wedstrijd met een rugblessure en konden slechts één echte kans bij elkaar voetballen. Lee Carsley knalde de bal naast een leeg doel.

Na 15 minuten spelen stond het al 1-0 voor Fulham. Collins John kon van dichtbij binnentikken. In de 39ste minuut was het Brian McBride die er 2-0 van maakte. De ex-speler van Everton kopte de bal mooi binnen. Papa Bouba Diop kreeg nog rood voor de neus, maar Fulham hield vol en verzekerde zich zo van een plaatsje in de Premier League van volgend seizoen. Everton houdt de tweede plaats vast, maar ziet Liverpool één punt dichter komen.

Fulham: E Van der Sar, M Volz, Z Knight, A Goma, L Rosenior, T Radzinski (63 C Jensen), P Diop, L Clark, L Boa Morte, B McBride, C John (61 A Cole).

Everton: N Martyn, S Watson, D Weir, J Yobo, A Pistone, M Bent (64 J Beattie), M Arteta (64 J McFadden), T Cahill (13 L Osman), L Carsley, K Kilbane, D Ferguson.