Speeldag: Speeldag 36
Stadion: The Valley
Manchester wint gemakkelijk
Kristof Blomme

Manchester United won heel gemakkelijk op het veld van Charlton, 0-4. Hierdoor legt United de druk weer bij Arsenal.

Vroeg in de match moest Carroll al ingrijpen op een volley van Jeffers. Ook debuterend doelman Andersen had een geweldige redding in huis op een poging van Smith. Scholes kon wat later bijna een misser van El Karkouri uitbuiten. Weer stond de doelman van de thuisploeg paraat met een redding in de korte hoek. Bij de volgende fase ging Andersen niet vrijuit. Rooney schoot op doel, dat werd gelost door de keeper. Scholes was goed gevolgd en tekende voor de aansluitingstreffer. Rooney had voor de rust ook nog een goel aan de voet voor United, maar Andersen kon die poging keren. Vlak voor het einde van de eerste 45 minuten werd het toch 0-2. Rommedahl leed balverlies net buiten z'n eigen strafschopgebied. De bal kwam via Smith uiteindelijk terecht bij Fletcher die niet aarzelde.

Ook na de pauze bleef United de gevaarlijkste ploeg. Een knal van Rooney spatte uiteen op de paal. Op het uur werd El Karkouri in de wind gezet door Smith. Die krulde de bal mooi voorbij de arme Andersen. Rooney pikte ook nog verdiend een doelpuntje mee. Na een lange run stifte hij de bal over de doelman van de thuisploeg. Invaller Perry kreeg nog rood voor de thuisploeg. Zo eindigde de match met tien tegen elf op 0-4.