Stadion: City of Manchester Stadium
Man City zet sterke reeks verder
Tom Ceusters

Manchester City en Portsmouth zijn ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hebben. Vanmiddag werd er dus puur voor de eer gespeeld... en misschien ook een klein beetje voor de premies.

De thuisploeg startte het scherpst, en scoorde meteen. Al na vier minuten won Dunne een luchtduel met Portsmouth-doelman Ashdown: Distin reageerde het snelste en kopte de bal in het lege doel. De bezoekers waren niet tot een reactie in staat en konden na een kwartier de boeken al sluiten, toen Robbie Fowler een vrije trap perfect laag in de hoek draaide en z'n team op een veilige 2-0 voorsprong bracht.

De tweede club uit Manchester ging op zoek naar de 3-0, maar pogingen van ondermeer Barton en Reyna troffen geen doel. Portsmouth kon slechts één keer dreigen: Aleksandar Rodic (die eerder nog bijna in eigen doel kopte) zag zijn poging afgeblokt door Richard Dunne.

De tweede helft toonde een gretiger Portsmouth. De bezoekers kwamen tot drie keer toe dicht bij de aansluitingstreffer: eerst werd een schot van O'Neil van de lijn gehaald, dan kopte Diomansy Kamara net naast, en tenslotte pakte David James uit met een broodnodige redding op een vrije trap van opnieuw O'Neil. Portsmouth verdiende wel een doelpunt, maar Manchester-goalie James hield de nul.

Manchester City is nu zes matchen op rij ongeslagen: een clubrecord sinds de oprichting van de Premier League in 1994.

Man City: James, Onuoha, Dunne, Distin, Jordan (45' Thatcher), Shaun Wright-Phillips, Reyna, Barton, Musampa (87' Mills), Fowler (68' Croft), Sibierski

Portsmouth: Ashdown, Primus, Stefanovic, De Zeeuw, Cisse (85' Mezague), Hughes, O’Neil, Taylor, Yakubu, Kamara, Rodic (66' Fuller)

Doelpunten: 4' Distin (1-0), 16' Fowler (2-0)

Geel: O’Neil (Por)