bcfcBirmingham City
arsArsenal
1-0
1-1
2-1
Datum: 15/05/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 38
Stadion: St. Andrews Stadium
Verloor Bergkamp zijn laatste duel?
Yves Dekoning
| 0 reacties
Verloor Bergkamp zijn laatste duel?
Foto: © SC

Birmingham - Arsenal 2-1

Voor Arsenal was het duel in Birmingham er enkel nog voor de eer. De Gunners hadden er blijkbaar weinig zin in en verloren. 

Arsenal had moeite om zijn ritme te vinden in Birmingham. De thuisploeg was dan ook het meest in balbezit, maar kon ook zelden dreigen. Voor de Gunners moest alles komen van de twee Nederlanders: Robin Van Persie en Dennis Bergkamp. Op doelpunten was het wachten tot de laatste tien minuten.

Walter Pandiani kon de bal binnenwerken na een melee voor het doel van Jens Lehmann. Twee minuten voor tijd mocht Dennis Bergkamp de netten bol zetten. De dribbelvaardige aanvaller heeft nog geen contract voor volgend seizoen en speelde misschien zijn laatste wedstrijd. Het laatste woord was aan Emile Heskey. Hij snelde naar een verre bal en knalde binnen. 


Birmingham: Maik Taylor, Melchiot (Tebily 78), Cunningham, Upson, Clapham, Pennant, Nafti, Carter (Morrison 62), Clemence, Pandiani (Martin Taylor 90), Heskey.

Arsenal: Lehmann, Toure, Senderos, Campbell, Cole, Fabregas (Flamini 75), Silva, Vieira, Ljungberg (Edu 68), Bergkamp, Van Persie (Aliadiere 68).