Rode lantaarn blijft er in
Yves Dekoning

West Brom - Portsmouth 2-0

De kans dat West Brom ook volgend seizoen in de Premier League zou aantreden was klein, toch hebben de Baggies het op de laatste speeldag voor elkaar gekregen.

West Brom moest absoluut winnen van Portsmouth. Bovendien mochten Crystal Palace, Norwich en Southampton alledrie niet winnen. De thuisploeg zocht, aangemoedigd door een enthousiast publiek, meteen naar de openingstreffer. Ook Pompey speelde goed mee, maar de eerste helft was een maat voor niets. De 0-0 stond ook tijdens de thee op de bordjes.

Na rust wist West Brom de weg naar de netten wel te vinden. Geoff Horsfield scoorde in de 58ste minuut met een schitterende volley. Na 75 minuten spelen zette hij Kieran Richardson op weg naar de 2-0. Toen Charlton acht minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam tegen Crystal Palace, kon het feest losbarsten op de Hawtorns. West Bromwich Albion wipte op de laatste speeldag over drie ploegen om zich van het behoud te verzekeren.

West Brom: Kuszczak, Albrechtsen, Gaardsoe, Robinson, Clement, Gera, Wallwork, Richardson, Greening (Horsfield 58), Earnshaw (Kanu 84), Campbell.

Portsmouth: Ashdown, Primus, De Zeeuw, Stefanovic, Taylor, Keene (Mezague 81), Cisse, Hughes (Skopelitis 50), O'Neil, Fuller, Kamara (Rodic 65).