Stadion: Craven Cottage
Canaries degraderen met zware nederlaag
Yves Dekoning

Fulham - Norwich 6-0

Ongelooflijk maar waar, Fulham speelde Norwich gewoon in de vernieling en stuurde de Canaries met 6-0 de dieperik in. Na één seizoen Premier League mogen ze het opnieuw in The Championship proberen.

Als Norwich de drie punten kon meenemen uit Fulham, was het zeker van het behoud. Maar liefst 7000 trouwe supporters hadden de verplaatsing meegemaakt, en zagen hun team sterk starten. Na negen minuten volgde echter een eerste koude douche. Tomasz Radzinski stuurde Brian McBride diep en deze werkte beheerst af. In de 34ste minuut krulde Papa Bouba Diop een vrije trap voorbij doelman Robert Green. 2-0 was de ruststand.

Een mirakel leek na de koffie nog mogelijk, maar de Canaries verloren alle hoop en Fulham greep ze bij de keel. Na 54 minuten spelen was het helemaal afgelopen, 3-0 via Zat Knight. Ook Steed Malbranque pikte zijn goaltje mee. McBride vond een tweede keer de weg naar de netten en Andy Cole mocht in blessuretijd de eindstand op 6-0 brengen. Het thuispubliek had genoten, de bezoekers dropen zwaar teleurgesteld af.

Fulham: Van der Sar, Volz, Knight, Goma, Bocanegra, Malbranque, Clark, Diop, Boa Morte (Cole 87), McBride, Radzinski.

Norwich: Green, Helveg (Jonson 45), Fleming, Shackell, Drury, Bentley (Svensson 59), Safri (Holt 33), Francis, Huckerby, Ashton, McKenzie.