Speeldag: Speeldag 38
Stadion: White Hart Lane
Spurs en Rovers niet verder dan 0-0
Luc Goderis

Tottenham zag zijn minimieme kans op een kwalificatie voor de Uefa Cup tenietgedaan tijdens dit levendige duel van de laatste speeldag.  De Spurs hadden minstens een 3-0 overwinning nodig en dan nog lag hun lot niet meer in eigen handen, maar de Londenaars konden de Blackburn Rovers defensie nooit in verlegenheid brengen.

Tijdens de eerste helft waren het de Rovers die het balbezit en de betere kansen opeisten.  Dit vertaalde zich ondermeer in vijf Blackburn-hoekschoppen in de eerste twintig minuten.  Op één van deze hoekschoppen was er een goede redding nodig van Radek Cerny op een schot van Andy Todd.
De Spurs kwamen goed weg toen Morten Gamst Pedersen de beste kans van de eerste helft rakelings naast kogelde.
Tottenham kwam niet verder dan enkele ongevaarlijke afstandschoten.  Robbie Keane, Simon Davies en Sean Davis testten vruchteloos Brad Friedel.

Na de pauze tapte Tottenham duidelijk uit een ander vaatje.  Naybet, terug na een enkelblessure, claimde de eerste kans.  De Marokkaan verschalkte de blauw-witte defensie maar plaatste de bal over doel.

Martin Jol gooide met Jermaine Defoe nog een extra aanvaller in de strijd maar het mocht niet baten.  De secure Rovers defensie liet zich op geen enkel foutje betrappen.
Robbie Keane had nog een kansje maar krulde de bal aan de voor hem verkeerde kant van het doelhout.

In tegenstelling tot wat het resultaat laat vermoed eindigde de wedstrijd toch zoals ze begonnen was : 0-0.