Stadion: Friends Provident St Mary's Stadium
Ruud veroordeelt Saints
Yves Dekoning

Southampton - Manchester United 1-2

Na 27 jaar vliegt Southampton uit de hoogste afdeling van het Engels voetbal. Door de nipte nederlaag tegen Man Utd gaan de Saints met de rode lantaarn de zomer in.

Het begon schitterend voor Southampton toen in de tiende minuut een hoekschop van Graem Le Saux via de dij van John O'Shea in het doel van Roy Carrol verdween. De vreugde was echter van korte duur. O'Shea maakte gumde zijn fout uit door een voorzet perfect op het hoofd van Darren Fletcher te schilderen. Na 19 minuten spelen stond de 1-1 op de bordjes.

Na rust zocht de thuisploeg wanhopig naar de winnende treffer, maar het doelpunt viel aan de overkant. Ruud van Nistelrooy kon in de 63ste minuut een bal van Alan Smith binnentikken en zo Manchester United 1-2 voorbrengen. Een serieuze domper voor de moedige Saints. Voor het eerst sinds 1978 spelen ze niet meer in de Premier League

Southampton: Niemi, Telfer, Lundekvam, Higginbotham, Bernard (Davenport 78), Prutton (Phillips 71), Redknapp, Quashie, Le Saux (Delap 71), Camara, Ormerod.

Man Utd: Carroll, O'Shea, Brown, Ferdinand, Silvestre, Fortune, Fletcher, Giggs, Smith, Rooney (Saha 74), van Nistelrooy (Phil Neville 87).