cryCrystal Palace
1-0
1-1
1-2
70' Andrew Johnson (pen)

Charlton - Crystal Palace 2-2

Tot acht minuten voor het einde leek Crystal Palace zich te handhaven in de Premier League, toen gaf Jonathan Fortune de doodsteek aan de mannen van Iain Dowie.

De bezoekers begonnen erg aanvallend aan de partij en creëerden enkele mooie kansen. Het leek slechts een kwestie van tijd vooraleer Palace op voorsprong zou komen, maar het doelpunt viel aan de overkant. In de 30ste minuut scoorde Bryan Hughes de 1-0 voor Charlton. Palace leek helemaal van de kaart, en ontsnapte te nauwer nood aan een grotere achterstand.

In de tweede helft herpakten de bezoekers zich. Via invaller Dougie Freedman werd het in de 50ste minuut 1-1. Na 71 minuten spelen mocht Andy Johnson Palace zelfs op voorsprong brengen nadat Freedman een strafschop versierde. Ze leken zich te gaan redden, maar acht minuten voor tijd viel het doek dan toch. Een vrije trap van Jerome Thomas werd door Jonathan Fortune binnen gekopt. Een koude douche voor Crystal Palace dat na één seizoen Premier League alweer lager oorden moet opzoeken.

Charlton: Kiely, Young, El Karkouri, Fortune, Konchesky, Kishishev, Johansson, Holland (Thomas 67), Murphy (Sam 76), Hughes, Bartlett (Rommedahl 79).

Crystal Palace: Kiraly, Butterfield (Freedman 56), Hall, Popovic, Granville, Leigertwood, Soares (Powell 86), Watson (Riihilahti 89), Hughes, Routledge, Johnson.