arsArsenal
mciManchester City
Robert Pires (pen) 61'
1-0
Datum: 22/10/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Highbury
Arsenal behaalt nipte overwinning
Kristof Blomme
| 0 reacties
Arsenal behaalt nipte overwinning
Foto: © SC

Arsenal won op eigen veld van Manchester City met 1-0. De Gunners hadden genoeg aan een strafschop van Pires. Op die manier komen de troepen van Wenger op drie puntjes van de tweede plaats.

Voor de wedstrijd kreeg Thierry Henry, die de meeste goals ooit scoorde voor Arsenal, een aandenken van voorganger Ian Wright. Na een kwartier speelde Henry landgenoot Pires aan, maar de afwerking van de vleugelspeler was zwak. Manchester City speelde goed georganiseerd en daar had de thuisploeg het knap lastig mee. De beste kansen voor de pauze waren zelfs nog voor Kiki Musampa. Z'n eerste poging was veel te zwak om Lehmann te verslaan. Z'n tweede mogelijkheid waaide voorbij de kooi van de Duitse goalie. 

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Arsenal, dat voortdurend in balbezit was, vond maar geen opening in de lichtblauwe muur. Na een kwartier in de tweede helft werd Henry echter neergehaald in het strafschopgebied. Pires mocht aanleggen van elfmeter en hij liet deze mogelijkheid niet liggen. Even later was er zelfs een tweede penalty voor de Gunners. Die werd op een onvoorstelbaar knullige manier versprutst door diezelfde Pires. Hij wou de bal opzij leggen voor Henry, maar dat mislukte volledig. Vlak voor tijd zorgde Vassell ei zo na voor de gelijkmaker. Hij kopte de bal wel tegen de touwen, maar werd teruggefloten voor vermeend buitenspel.

==> wedstrijdstatistieken