munManchester United
totTottenham
Datum: 22/10/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Old Trafford
Topper eindigt op gelijkspel
Kristof Blomme
| 0 reacties
Topper eindigt op gelijkspel
Foto: © SC

Manchester United raakte op Old Trafford niet voorbij Tottenham. De thuisploeg kwam wel nog op voorsprong via Silvestre, maar Jenas maakte gelijk. Hierdoor blijft United op één punt hangen van Tottenham. Chelsea kan bij winst al elf punten uitlopen op de naaste belagers. 

De thuisploeg kon al heel vroeg op voorsprong klimmen. Een kopbal van Van Nistelrooy werd gelost door Robinson en verdediger Silvestre was er als de kippen bij om af te werken. Even later zette Smith een schitterende actie op. Hij kon zelf afdrukken, maar Robinson was nu wel bij de pinken. Alan Smith, die door Ferguson omgevormd wordt tot middenvelder, vocht een hard duel uit met Edgar Davids en deed dat overigens voortreffelijk. Tottenham kwam na een kwartier beter in de match. Tot veel kansen leidde dat echter niet. De Spurs claimden tot twee keer toe een strafschop, maar tevergeefs. Vlak voor de koffie kon Defoe toch eens uithalen, maar van der Sar lag goed in de weg. 

Na de rust wilden de bezoekers weer een penalty na hands van O'Shea. Opnieuw ging de man in het zwart er niet op in. Van Nistelrooy kon de match in de loop van de tweede periode bijna beslissen, maar Dawson redde zijn ploeg met een ultieme tackle. Een kwartier voor tijd zette Jenas, die overkwam van Newcastle, de bordjes in evenwicht met een schitterende vrije trap. Even later mocht ook Carrick aanleggen, maar hij trof de lat. Manchester kwam in die fase goed weg. Vlak voor tijd mocht Cristiano Ronaldo plots helemaal vrij inkoppen. Hij was echter zo verrast dat hij de bal nog naast plaatste.

==> wedstrijdstatistieken