astAston Villa
wigWigan
0-1
0-2
Datum: 22/10/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Villa Park
Wigan blijft verrassen
Kristof Blomme
| 0 reacties
Wigan blijft verrassen
Foto: © SC

Promovendus Wigan won op het veld van Aston Villa met 0-2. Eerst maakte Hughes een own goal, nadien zorgde Mahon voor de tweede treffer. Dankzij deze overwinning komt Wigan op een gedeelde tweede plaats met negentien punten.

De eerste noemenswaardige kans van de wedstrijd was voor Villa. Een vrije trap van Milner werd door Ridgewell naast gekopt. Even later had Kevin Philips de thuisploeg op 1-0 moeten zetten na een goeie lange bal van Hughes. Filan pakte echter uit met een schitterende redding. Na een halfuur kwamen de Latics op voorsprong. Een voorzet van Camara werd door Hughes ongelukkig in eigen doel verlengd. De thuisploeg kreeg voor de pauze genoeg mogelijkheden om het evenwicht weer te herstellen. Moore schoot eerst, oog in oog met Filan, wild over. Daarna pakte de bezoekende doelman een afgeweken schot van Bakke

Ook na de pauze bleef Aston Villa komen. Een voorzet van Barry werd over gekopt door Moore. Even later moest Filan opnieuw uitpakken met een knappe parade op een poging van Barry. Wigan was vooral gevaarlijk op de counter. Robert kon zich goed doorzetten. Hij werd echter op het allerlaatste moment nog tot de orde geroepen door Samuel. Ook Camara mocht nog eens op doel trappen. Met dat schot had Sörensen weinig problemen. Vijf minuten voor tijd konden de bezoekers de wedstrijd beslissen. Bullard bereikte Mahon en die knalde van ver binnen. 

==> wedstrijdstatistieken