Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Craven Cottage
Liverpool blijft aanmodderen in competitie
Kristof Blomme

Europees ziet het er goed uit voor Liverpool. In de eigen competitie loopt het echter voor geen meter. De Reds verloren dit weekend op het veld van Fulham met 2-0. John en Boa Morte zorgden voor de doelpunten. Liverpool staat nu slechts op een twaalfde plaats met tien punten uit acht wedstrijden.

De wedstrijd startte met een minuut stilte voor Johnny Haynes, een voormalig speler van Fulham, die deze week overleed. Na vijf minuten was de thuisploeg al dicht bij de openingstreffer. Een prachtige voorzet van Malbranque werd door Elrich van dichtbij gemist. De partij zat goed op slot. Voor een volgende mogelijkheid was het wachten tot op het halfuur. Claus Jensen gaf een prima pass die door Collins John koelbloedig werd afgemaakt. Fulham mocht gaan rusten met een kleine voorsprong.

Na de pauze bleef Fulham de wedstrijd domineren. Liverpool moest het hebben van enkele schaarse counters. Kewell kwam nog het dichtst bij een treffer, maar zijn lob strandde op het dak van het doel. Tony Warner moest even later de geblesseerde Crossley vervangen in doel bij de thuisploeg. De Reds roken hun kans en kregen enkele goeie mogelijkheden. Eerst werd een schot van Luis Garcia schitterend gepareerd door de reservedoelman. Even later pakte Warner ook een volley van Hyypia. In de laatste minuut besliste Boa Morte de wedstrijd. Malbranque bediende de spits voortreffelijk en hij vlamde hard binnen. Sinds april won Liverpool geen uitmatch meer in de Premier League.