Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Goodison Park
Everton houdt Chelsea in bedwang
Ruben Verhaeghe

Chelsea kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Everton. José Mourinho sleutelde maar op één positie aan zijn team in vergelijking met de wedstrijd tegen Real Betis: Cech nam opnieuw zijn plaats in het doel in.

Everton kreeg in de eerste vijf minuten al twee doelpogingen van Chelsea om de oren toen Essien over schoot en Martyn een kans van Lampard wegwerkte. De bezoekers werden beter naarmate de wedstrijd vorderde en na een kwartier konden ze zelfs bijna op voorsprong komen. Mikel Arteta gaf een hoekschop richting David Weir maar zijn kopbal was te zwak. Beattie zorgde daarna voor het meeste gevaar. Nadat Wright-Philips Cahill in de zestien meter neerhaalde mocht Beattie zelfs de bal op de stip leggen. De spits scoorde zo de 1-0 waardoor de rode lantaarn zowaar aan de leiding stond bij de koploper uit de Premier League. Chelsea verloor vlak voor de rust nog Nuno Valente met een blessure. De ruststand was 1-0.

Kort na de pauze scoorde Lampard de gelijkmaker en de match was opnieuw open. Chelsea had het meeste balbezit maar geraakte niet voorbij de verdediging van de thuisploeg. Drogba scoorde ei zo na de 1-2 maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Eidur Gudjohnsen. Scheidsrechter Clattenbrug liet ook verderspelen toen Terry handspel speelde in het strafschopgebied van Chelsea. Invaller Arjen Robben kwam nog het dichtst bij de winning goal toen zijn schot voorbij Martyn maar rakelings over doel ging.

Rode lantaarn Everton behaalde dus een onverhoopt gelijkspel tegen competitieleider Chelsea en werd met een staande ovatie van de supporters beloond. Het zorgt daarmee voor dé verrassing van deze speeldag.