Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Ewood Park
Blackburn boekt makkelijk thuiszege
Dirk Pieters

Blackburn deed wat het moest doen, winnen van Birmingham. De thuisploeg kon vooral in de tweede helft het verschil maken. Birmingham blijft door deze nederlaag onderaan het klassement bengelen.

De eerste helft was voor de supporters enkel maar slaapverwekkend. Beide ploegen stapelden de slechte passes en controles op. In de eerste veertig minuten waren de doelmannen werkloos. De bezoekers hadden teveel schrik om te verliezen en kropen massaal achteruit. Bij Blackburn kwam steeds de laatste pas in de verkeerde voeten terecht. Na 40 minuten was er dan eindelijk een grote kans, maar het schot van Paul Dickov werd gestopt door doelman Maik Taylor.

De tweede helft begon heel wat beter. Al na twee minuten kreeg de thuisploeg een strafschop. Dickov ging neer in de zestien en zette zelf de penalty feilloos om. 1-0 voor de thuisploeg, kregen we nu een open wedstrijd? Wie dacht dat Birmingham nu ging komen, kwam bedrogen uit.

Het was de thuisploeg die bleef op zoek gaan naar een tweede doelpunt. Zowel Dickov als Zurab Khizanishvili kregen nog een goede mogelijkheid, maar doelman Taylor stond goed te keepen. Nicky Butt was nog de actiefste bij de bezoekers, maar ook hij kreeg geen vaart in het spel. Met nog tien minuten te gaan kreeg Blackburn wat het verdiende. De ingevallen Craig Bellamy kon het tweede doelpunt van de middag scoren. Blackburn speelde de laatste tien minuten verder uit en was tevreden met een 2-0 eindstand.

Blackburn doet een goede zaak na deze overwinning. Voor Birmingham begint het er slecht uit te zien, de club moet dringend op zoek naar punten. Misschien volgende week thuis tegen Everton. [AN]