Speeldag: Speeldag 16
Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham wint met Belgische doelman
Yves Dekoning

Birmingham City heeft met het kleinste verschil gewonnen van Fulham. Bij de thuisploeg hield Nico Vaesen zijn netten schoon.

Bij Birmingham kreeg Nico Vaesen opnieuw zijn kans. De Belgische doelman hield vlot de nul op het bord. De eerste helft was dan ook een zwakke vertoning, en na rust zocht alleen de thuisploeg echt naar een goal. De wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, tot Nicky Butt dan toch de weg naar de netten vond. Zes minuten voor tijd kopte hij op aangeven van Emile Heskey de 1-0 binnen. Het volstond voor een verdiende overwinning. De Blues blijven wel op een degradatieplaats hangen, maar deze drie punten kunnen een opstapje betekenen naar meer puntenwinst.

Birmingham: Vaesen, Tebily (Jarosik 69), Cunningham, Upson, Painter, Johnson, Butt, Clemence, Lazaridis (Pennant 53), Dunn (Clapham 74), Heskey.

Fulham: Crossley, Rosenior, Goma, Knight, Bocanegra, Malbranque, Christanval, Legwinski, John, McBride, Radzinski.