Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint opnieuw dankzij Terry
Dirk Pieters

Chelsea heeft net als vorige week zijn wedstrijd met 1-0 gewonnen. Opnieuw was een kopbaldoelpunt van John Terry voldoende voor de drie punten. The Blues waren de betere ploeg en wonnen dan ook verdiend van Wigan. In het klassement lijkt niemand Chelsea van de titel te kunnen houden.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd, met een klein kansje voor Michael Essien, zonder gevaar. De eerste grote kans kwam er pas na een kwartier, maar de volley van Joe Cole werd gestopt door doelman Michael Pollitt. Ook aan de overkant was er een goede mogelijkheid voor Graham Kavanagh, maar ook de Chelsea-doelman was alert. Dat was jammer genoeg alles in een eerste helft, die weinig om het lijf had.

Aan het begin van de tweede helft bracht Mourinho met Didier Drogba een extra troef om toch de drie punten op Stamford Bridge te houden. De eerste mogelijkheid na de pauze was al onmiddellijk voor de Ivoriaan, maar zijn schot leverde geen openingstreffer op. Opnieuw viel de wedstrijd stil en was er bijzonder weinig te beleven, enkel een schotje van Essien in de zestigste minuut was nog ‘gevaarlijk’. Met nog 25 minuten te gaan viel er dan toch nog een doelpunt uit de lucht. Wie anders dan John Terry kopte een hoekschop van Frank Lampard in doel. Beide ploegen kregen in de laatste twintig minuten nog enkele kleine kansjes, maar doelpunten vielen er niet meer. Voor Chelsea weeral een lastige wedstrijd tot een goed einde gebracht.  [CA]