Speeldag: Speeldag 16
Stadion: St. James Park
Arsenal onderuit tegen Newcastle
Dirk Pieters

Het Engelse Arsenal zit duidelijk in een dipje. De club blijft maar moeizaam presteren in de Premier League. De ploeg van manager Arsène Wenger ging zaterdag met 1-0 de boot in tegen Newcastle United. Voor Arsenal de tweede nederlaag op rij en met de volgende wedstrijd tegen Chelsea ziet het er niet erg rooskleurig uit.

De wedstrijd leek lange tijd op 0-0 te gaan eindigen, maar in de slotfase zorgde Solano voor de enige treffer van de partij. In de eerste helft was Arsenal nochtans de betere ploeg en kreeg het voldoende kansen om de wedstrijd te winnen. Vooral de Nederlander Robin van Persie liet zich in de positieve zin opmerken. Na rust kregen de 'Gunners' het moeilijker na de rode kaart van Gilerto Silva. De Braziliaan werd in de 52e minuut uitgesloten na een overtreding op Newcastle-speler Jean-Alain Boumsong.

Arsenal blijft met 26 punten uit vijftien duels op de zesde plaats in de Premier League. De Londense club verloor voor de vijfde keer in acht uitduels. Door deze overwinning krijgt Newcastle-trainer Graeme Souness opnieuw iets meer ademruimte.  [AN]